tiistai 12. toukokuuta 2009

Jellonakakku

Piti tehdä miehen veljelle yllärinä synttärikakku jellona-koristeella. Silloin oikeaan aikaan kaikki meni mönkään ja aika loppui kesken, joten varsinainen kakku tuli tehtyä aika paljon myöhässä... Mutta parempi kai myöhäänkin, kuin ei milloinkaan... ;)

Joten... jellona:
Tämä oli samalla mun ihan eka marsipaanimaalaus... Sen verran oli kiire, että vaakunan kukat jäi laittamatta, mutta eipä se varmaan haittaa... :P
Aikamoinen työ oli saada jellonan ääriviivat marsipaanille ja muutamaakin eri tyyliä koitin, mutta ainoa toimiva keino oli pistellä neulalla ääriviivat kuvan läpi. Mustat rajaukset on tehty elintarviketussilla ja muut värit Wiltonin pastaväreillä.

Ja sitten itse kaakku:


Pohja on muuten normaali (soija)täytekakkupohja, mutta jauhoihin on sekoitettu sokeroimatonta kaakaojauhetta. Välissä mokkakerma, jossa on kermaa, pikakahvijauhetta ja vähän philadelphia-juustoa sekä makeutusjauhetta ja vaniljaa. Välissä myös kokeilun vuoksi kumkvatti-hilloa. Se ei sieltä kyllä paljoa maistunut...
Koristeet marsipaania ja tumma suklaa-jauhetta/rouhetta, päällä kermavaahtoa+philadelphia-juustoa. Aloin alunperin tekemään pursotuksia reunoille, mutta massa jäi tyllaan jumiin ja liian pitkän yrittämisen jälkeen oli liian lämmintä ja alkoi valumaan yms yms... :( Joten pursotukset jäi tästä kakusta kokonaan pois.
Kakun päälle piti saada vielä testata suihkuttaa pronssinväristä kimallesuihketta, mikä tuli tuossa vastikään tilattua... Aika hauska. Annostelu on vähän hankalaa ja paikka paikoin sitä tuli aika paljon... ;)

1 kommenttia:

tärpätti kirjoitti...

Hieno toi leijona koriste eikä kakussakaan itsessään oo moittimista :)

Lähetä kommentti