keskiviikko 29. huhtikuuta 2009

Vähähiilariset munkit

Munkkejakin piti paistella vapun kunniaksi. Jännityksellä lähdin kokeilemaan vähähiilihydraattista reseptiä, jota tosin vähän muokkasin paremmin omaan makuun sopivaksi...
Alkuperäinen ohje tässä linkissä.

Munkit (n. 12 kpl)

4 munaa
1 dl makeutusjauhetta
0,5 dl mantelijauhoja
n. 1 dl soijajauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl Fiber huskia
kardemummaa
paistamiseen kookosrasvaa

Vaahdota kananmunat ja makeutusaine. Lisää joukkoon mantelijauhot, johon on sekoitettu leivinjauhe, fiber husk ja kardemumma. Lisäile ensin puolet soijajauhoista ja sitä mukaa lisää, että taikinasta tulee kiinteähköä. Eli pysyy hyvin lusikassa, mutta ei ole juoksevaa eikä liian kuivaa. Kuumaan rasvaan pudotetaan ruokalusikalla pallero: annostele toiseen ruokalusikkaan kunnon pallero ja toisella lusikalla avitetaan pallero rasvaan paistumaan. Paista kummaltakin puolelta mukavan ruskeiksi. Laita valmiit munkit talouspaperin tms päälle valumaan hetkeksi ja halutessaan ne voi pyöräyttää makeutusaineessa tai pienessä määrässä hedelmäsokeria.

Hyviä sellaisenaan, mutta seuraavaksi voisi myös kokeilla tursottaa munkin sisään hieman jotain hilloa tai sosetta. Tai dipata suklaassa tms... Nam! Hyviä! :)

Äkkilaskemalla saisin yhdelle munkille hiilareita n. 2,5g. Koko annoksessa oli n. 30g. Eli muutaman voi hyvällä omalla tunnolla nauttia :)

3 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Oh hoh! Enpäs ole moisista ennen kuullutkaan! Mukava nähdä kuvia.

Yonna kirjoitti...

En minäkään ennen tätä ja tosiaan melkein kädet tärisi, kun oli niin jännää paistella niitä :DDD
Sit olin ihan onnessani, kun niistä tuli ihan oikean munkin näköisiä ja suorastaan riemuissani, kun makukin oli just kohdallaan! :)

Ent-tu kirjoitti...

Oi hitsi, mahtava idea! Ootko ite keksinyt? Täytyy ehdottomasti kokeilla :> Gluteenittomatkin kun on.

Lähetä kommentti