Tein eka kertaa ihan ite simaa :)
Ohjeita kattelin netistä ja vähän yhdistelin ja näillä mentiin:
Sima
reilu 4l vettä
3 sitruunaa
4 dl hedelmäsokeria
n. 1 tl kuivahiivaa
vihreää teetä (käytin sellaista, jossa on makuna sitruuna ja lime)
Vesi kattilaan ja sekaan raastetaan sitruunoista kuori. Sekaan laitetaan myöskin hedelmäsokeri ja irtoteetä vähän oman maun mukaan. Laitin itse varmaan n. 3-4 tl. Annetaan kiehua viitisen minuuttia. Siivilöidään astiaan, mihin on viipaloitu sitruunat, joista on ensin poistettu valkoiset osat. Annetaan jäähtyä astiassa sen verran, että hiiva ei pala (alle 50C) ja sekoitellaan hiiva sekaan. Annetaan muhia vuorokausi peitettynä ja sen jälkeen siivilöidään pulloihin, joissa on pohjalla rusinoita ja laitetaan kylmään muutamaksi päiväksi. Valmista, kun rusinat nousseet pinnalle.
Tänään illalla tosiaan pullottelen omat simat ja toivotaan, että muutaman päivän päästä se on hyvää ;)
En halunnut tähän laittaa yhtään makeutusainetta, että pieni tytärkin voi huoletta maistella. Hedelmäsokerilla saadaan ainakin huomattavasti alhaisempi GI, kuin tavallisella sokerilla ja fariinisokerilla. Jotkut luokittelis varmaan myös kevyeksi tämän (hihi light simaa ;))...
Tuumailin tämän siman hiilareita ja koitin etsiä tietoa, että kuinkahan paljon sokerista hiiva syö...
Jostain löysin sellaisen määrän kuin 80%. Jos näin on ja tästä tulisi n. 20 lasillista simaa, niin yhdessä lasillisessa olisi hiilareita n. 3,6g. Jos joku tietää paremmin, niin saa kertoa!!! :)
Sima oli varastossa viileässä yhteensä 4 päivää ja sitten todettiin, että rusinat on pinnalla ja voi siirtää jääkaappiin. Sitten maisteltiin ja tuloksena erittäin raikas sima! Ei vastaa makeudeltaan tavallista simaa, joten jos haluaa makeampaa, niin sitten vaan sokeria lisää. Pulloihin en laittanut yhtään, joten jos pikkasen makeampaa haluaa, niin sekin varmasti riittää. Simassa ei maistunut liikaa sitruuna vaan oli tosiaan ihanan raikasta. Vaikea pukea makuaistimusta sanoiksi... ;)
Mutta jos haluaa tehdä hieman terveellisempää ja ei niin "ällömakeaa" simaa, niin tässä on hyvä vaihtoehto! :)
Arkisto
- toukokuuta (2)
- heinäkuuta (3)
- huhtikuuta (1)
- maaliskuuta (9)
- helmikuuta (8)
- tammikuuta (3)
- marraskuuta (1)
- syyskuuta (3)
- elokuuta (2)
- kesäkuuta (4)
- toukokuuta (6)
- huhtikuuta (9)
- maaliskuuta (10)
- helmikuuta (12)
- tammikuuta (6)
Luokat:
- Hyydykekakut (3)
- Juhlatarjoilu (1)
- Juomat (1)
- Jälkiruoat (2)
- Jäätelö (2)
- Kakkupohjat (1)
- Karkit (1)
- Keksit (1)
- Koristeet (15)
- Kuivakakut (6)
- Kukkasia (1)
- Leivät (3)
- Makeat leivonnaiset (10)
- Makeat piirakat (3)
- Makeutus (2)
- Muffinssit (4)
- Pienet suolaiset (2)
- Pizzat (1)
- Pääsiäinen (4)
- Raakakokkaus (1)
- Salaatit (1)
- Suolaiset leivonnaiset (2)
- Synttärit (2)
- Tarvikkeet (6)
- Täytekakut (17)
- Vappu (2)
- Yleistä (7)
- Ystävänpäivä (1)
(C) Copyright by Laitamäkeläiset
Wordpress Theme by QualityWP | Conveted to Blogger Template by ThemeLib.com
Wordpress Theme by QualityWP | Conveted to Blogger Template by ThemeLib.com
Subscribe
Powered By
Blogger Template From:
Free Blogger Skins
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Hae tästä blogista
Laitamäkeläiset
Laitamäkeläiset Jonna ja lapset leipoo ja kokkailee pääasiassa vähähiilihydraattista ja alhaisen GI:n ruokia.
Perheeseen kuuluu äiti (-77), poika (-09) ja tytär (-07).
Meillä ei käytetä mitään kevyt-tuotteita eikä rasvattomia tuotteita. Sen sijaan ihan oikeaa voita ja oikeaa kermaa, luomumaitoa jne.
Jääkaapista löytyy aina paljon kasviksia, maitotuotteita ja jonkun verran lihaa. Välttelemme käyttämästä sokeria ja myöskin perunaa. Ja riisi/makarooni/yms on myöskin harvinaisempi näky meidän ruokapöydässä, mutta jos sitä on, niin se on täysjyvää/tummaa. Pyrimme myös välttämään E-koodeja kaikissa tuotteissa.
Aitous, lähi ja luomu on avainsanat!
Lisää tietoa vähähiilihydraattisesta ruokavaliosta: www.karppaus.info.
Jos haluat, voit lähettää sähköpostia osoitteella: yonna@olen.to
Perheeseen kuuluu äiti (-77), poika (-09) ja tytär (-07).
Meillä ei käytetä mitään kevyt-tuotteita eikä rasvattomia tuotteita. Sen sijaan ihan oikeaa voita ja oikeaa kermaa, luomumaitoa jne.
Jääkaapista löytyy aina paljon kasviksia, maitotuotteita ja jonkun verran lihaa. Välttelemme käyttämästä sokeria ja myöskin perunaa. Ja riisi/makarooni/yms on myöskin harvinaisempi näky meidän ruokapöydässä, mutta jos sitä on, niin se on täysjyvää/tummaa. Pyrimme myös välttämään E-koodeja kaikissa tuotteissa.
Aitous, lähi ja luomu on avainsanat!
Lisää tietoa vähähiilihydraattisesta ruokavaliosta: www.karppaus.info.
Jos haluat, voit lähettää sähköpostia osoitteella: yonna@olen.to
2 kommenttia:
Etkö oikeesti ole ennen tehnyt ite!
t. Äiti
Ei oo tarvinnu, ku aiemmin on saanu aina äitin tekemää simaa ;)
Nyt tarvii näemmä sit alkaa tekeen ite kaikkee, ku on ite äiti :P
Lähetä kommentti