keskiviikko 11. helmikuuta 2009

Nassikkakakku

Pöydällä lojui kolme jo tummumaan päässyttä banskua ja niille piti keksiä käyttöä...
Tenava oli nukkumassa päiväunia, joten en halunnut tehdä mitään, mistä lähtee liikaa meteliä. Marjapiirakan ohjeella tehdessä ei tarvitse vatkata ollenkaan, joten sitä soveltaen...
Annan tälle nimeksi nassikkakakku, koska se maistui meidän 1v:lle niin hyvin, että kävi useaan otteeseen oikein pyytämässä palaa :D

Nassikkakakku

3 kypsää banaania
100g mantelimassaa
2 munaa
100g suolatonta voita
1 tl vaniljasokeria
1,5 tl leivinjauhetta
n. 0,5dl Canderel-makeutusjauhetta
3 dl soijajauhoja


Käytin tässä sydämenmallista silikonivuokaa, joka oli ehkä aavistuksen liian pieni... Joten jotain n. 25cm ja ehkä reilumpaakin halkaisijaltaan olevaa vuokaa kannattaa käyttää.

Sulata voi ja anna jäähtyä. Mörssää banaanit kulhossa nakkaa mantelimassa kulhoon ja koita mörssää banaanien sekaan mahdollisimman hyvin. Ei se kyllä haitannut yhtään vaikka jäi n. sormenpään kokoisiksi paloiksi.
Sekoita kaikki muut aineet keskenään ja lopuksi banaanimössö sekaan.
Paistetaan uunissa 175 asteessa n. 25-30min eli kunnes irtoaa nätisti reunoista.

Yleensä käytän mantelijauhetta pääasiassa, mutta nyt halusin käyttää soijajauhoja ja täytyy sanoa, että niillä sai aikaiseksi ihan käsittämättömän ihanan pumpulisen koostumuksen.
Kakusta ei tullut ollenkaan makea, minkä vuoksi varmaan olikin niin nassikan mieleen ;) Kakussa maistui sopivan paljon banaani ja sopivan paljon manteli. Mikään maku ei ns. ampunut yli. Olin erittäin tyytyväinen lopputulokseen. Enkä siis ollut tässä perheessä ainoa, sillä aika hätäseen kakku katosi...

0 kommenttia:

Lähetä kommentti