Tämän ohjeen otin kirjasta 7 tähden leivontakirja. Muokkasin vähähiilihydraattisemmaksi ja alhaisemmalle GI:lle sopivaksi.
Ohje:
100g sulatettua voita
1,5dl - 2dl Canderel-makeutusjauhetta
1 dl soijajauhoa
1 dl spelttijauhoa (tai 1 dl mantelijauhetta)
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 munaa
2 dl mansikoita
Mansikoita lukuunottamatta kaikki aineet vaan sekoitetaan. Ei tarvitse vatkata. Taikina esim irtopohjavuokaan (tässä käyttämäni oli ehkä pikkasen iso...). Mansikat ripotellaan päälle.
Uuni 175 astetta, noin 20-25 min.
Mun käyttämät pakastemansikat oli vähän "mynnähtäneitä" eli ei kovin kauniita, mutta lopputuloksessa ei tosiaan pääasiassa ollut ulkonäkö vaan maku :)
Tästä tuli ihan mahdottoman hyvää!!! :) Varsinkin kermavaahdon kera ;)
Tulipa samalla testattua tuo Lidlin silikoni-irtopohjavuoka lasisella alustalla. Ei se lasialusta tuolta valmiin piirakan alta kyllä yhtään näy...
Mutta muuten hyvä vuoka! ;)
Arkisto
- toukokuuta (2)
- heinäkuuta (3)
- huhtikuuta (1)
- maaliskuuta (9)
- helmikuuta (8)
- tammikuuta (3)
- marraskuuta (1)
- syyskuuta (3)
- elokuuta (2)
- kesäkuuta (4)
- toukokuuta (6)
- huhtikuuta (9)
- maaliskuuta (10)
- helmikuuta (12)
- tammikuuta (6)
Luokat:
- Hyydykekakut (3)
- Juhlatarjoilu (1)
- Juomat (1)
- Jälkiruoat (2)
- Jäätelö (2)
- Kakkupohjat (1)
- Karkit (1)
- Keksit (1)
- Koristeet (15)
- Kuivakakut (6)
- Kukkasia (1)
- Leivät (3)
- Makeat leivonnaiset (10)
- Makeat piirakat (3)
- Makeutus (2)
- Muffinssit (4)
- Pienet suolaiset (2)
- Pizzat (1)
- Pääsiäinen (4)
- Raakakokkaus (1)
- Salaatit (1)
- Suolaiset leivonnaiset (2)
- Synttärit (2)
- Tarvikkeet (6)
- Täytekakut (17)
- Vappu (2)
- Yleistä (7)
- Ystävänpäivä (1)
(C) Copyright by Laitamäkeläiset
Wordpress Theme by QualityWP | Conveted to Blogger Template by ThemeLib.com
Wordpress Theme by QualityWP | Conveted to Blogger Template by ThemeLib.com
Subscribe
Powered By
Blogger Template From:
Free Blogger Skins
torstai 29. tammikuuta 2009
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Hae tästä blogista
Laitamäkeläiset
Laitamäkeläiset Jonna ja lapset leipoo ja kokkailee pääasiassa vähähiilihydraattista ja alhaisen GI:n ruokia.
Perheeseen kuuluu äiti (-77), poika (-09) ja tytär (-07).
Meillä ei käytetä mitään kevyt-tuotteita eikä rasvattomia tuotteita. Sen sijaan ihan oikeaa voita ja oikeaa kermaa, luomumaitoa jne.
Jääkaapista löytyy aina paljon kasviksia, maitotuotteita ja jonkun verran lihaa. Välttelemme käyttämästä sokeria ja myöskin perunaa. Ja riisi/makarooni/yms on myöskin harvinaisempi näky meidän ruokapöydässä, mutta jos sitä on, niin se on täysjyvää/tummaa. Pyrimme myös välttämään E-koodeja kaikissa tuotteissa.
Aitous, lähi ja luomu on avainsanat!
Lisää tietoa vähähiilihydraattisesta ruokavaliosta: www.karppaus.info.
Jos haluat, voit lähettää sähköpostia osoitteella: yonna@olen.to
Perheeseen kuuluu äiti (-77), poika (-09) ja tytär (-07).
Meillä ei käytetä mitään kevyt-tuotteita eikä rasvattomia tuotteita. Sen sijaan ihan oikeaa voita ja oikeaa kermaa, luomumaitoa jne.
Jääkaapista löytyy aina paljon kasviksia, maitotuotteita ja jonkun verran lihaa. Välttelemme käyttämästä sokeria ja myöskin perunaa. Ja riisi/makarooni/yms on myöskin harvinaisempi näky meidän ruokapöydässä, mutta jos sitä on, niin se on täysjyvää/tummaa. Pyrimme myös välttämään E-koodeja kaikissa tuotteissa.
Aitous, lähi ja luomu on avainsanat!
Lisää tietoa vähähiilihydraattisesta ruokavaliosta: www.karppaus.info.
Jos haluat, voit lähettää sähköpostia osoitteella: yonna@olen.to
0 kommenttia:
Lähetä kommentti