torstai 29. tammikuuta 2009

Tervetulokakku

Tässä olis sit ensimmäinen esittelykelpoinen täytekakku :)
Ja oli hyvä syy tehdä, kun tuli vieraita 500km päästä...

Kakkupohja on täysin sokeriton ja viljaton eli vähähiilihydraattinen. Ja myöskin alhainen GI.
Alkuperäinen ohje pohjaan: karppaus.info.

Pohja:

6 munaa
2 dl Canderel-makeutusjauhetta
2 dl mantelijauhetta
1 dl soijajauhoja

Munat ja makeutus vatkataan huolella valkeaksi vaahdoksi (varaa tähän n. 10 min aikaa...).
Jauhot käännellään varoen joukkoon. Taikina voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan ja paistetaan uunissa 200 asteessa n. 20min tai kunnes tikulla testaamalla valmis.



Päällinen on tehty lilaksi värjätystä marsipaanista ja marsipaanikoristeista. Huom! Näistä tulee kakun ainoa sokeri...
Pursotus on ihan kuohukermaa vähällä makeutusainemäärällä maustettuna.
Pursotuksen ja päällisen alla on voikreemi, tehty ihan vaan voista ja makeutusjauheesta ja maidosta.


Täytteenä on purkillinen creme fraichea, reippaasti (pakaste)vadelmia, vaahdotettua kermaa, makeutusjauhetta ja 3 liivatetta. Liivatteita olisi tarvinut varmaan yhden tai kaksi enemmän, sillä jäi vähän löysäksi.


Maistui erittäin hyvälle ja hyvin kelpasi vieraille! Tästä söi 6 aikuista pariin kertaan ja hyvin riitti.



0 kommenttia:

Lähetä kommentti