tiistai 27. tammikuuta 2009

Banaani-mantelikuivakakku

Seuraava ohje on kirjasta Parempaa ruokaa lapsille! kirjoittaja Klara Desser.
Tässä kakussa on alhainen GI. Muokkasin ohjetta ihan aavistuksen verran.

Itse antaisin kakulle nimeksi mieluummin ihan vaan hedelmäkakku.... :)
Tästä tulee tavattoman hyvää ja hedelmien ansiosta ei lainkaan kuivaa kakkua.



Ohje:

1 1/2 dl sulaa voita
2 rkl hedelmäsokeria
1 muna
1 dl spelttijauhoja
1 dl karkeita ruisjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl mantelijauhetta
1 dl kuivattuja luumuja
1 dl kuivattuja aprikooseja
1 banaani

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vaahdota voi ja sokeri ja lisää muna. Sekoita kuohkeaksi taikinaksi. Hienonna kuivatut hedelmät. Sekoita kuivat aineet ja hedelmät keskenään. Soseuta banaani. Kaada jauhoseos ja banaanisose taikinaan ja sekoita huolellisesti.

Voitele pieni vuoka. Voitele ja jauhota vuoka kookoshiutaleilla. Paista uunin alimmalla tasolla noin 40-45min. Anna jäähtyä hetki vuoassa. Tarjoa sellaisenaan tai hedelmien ja kermavaahdon kera.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti