lauantai 21. helmikuuta 2009

Mini-banaanikakku

Mini-banaanikakku (Päällisessä ja koristeissa sokeria, muuten sokeriton ja viljaton, vähähiilihydraattinen, alhainen GI jne...)


No ku teki mieli.... :)

Tekasin miehelle ja mulle "iltapalaksi" minitäytekakun, johon tuli väliin kermavaahto-rahkaseos ja banaanisiivuja. Kostutus hedelmätuoremehulla. Päällysteenä keltainen marsipaani ja koristeena marsipaanikukat ja sokerihelmiä.

Pohja on 1 munan täytekakkupohja:

1 muna
pikkusen vajaa 0,5 dl Canderel-makeutusjauhetta
0,5 dl soijajauhoja
teelusikan kärjellinen leivinjauhetta

Muna ja makeutus vatkataan vaahdoksi. Kuivat aineet sekaan varovasti vispilällä sekoitellen.
Uunissa 200 asteessa n. 10 min. Paistoin ihan minikokoisessa irtopohjavuoassa.

Täyte:

n. 1dl kermaa
n. 100g maitorahkaa
maun mukaan makeutusjauhetta
vaniljaesanssia

Vatkaa kerma vaahdoksi. Kaikki loput sekoitetaan sekaan.

Pohjan koon ehkä hahmottaa verrattuna tuohon teelusikkaan... :)


Tästä tuli todella hyvää.... Nam!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti