keskiviikko 31. maaliskuuta 2010

Sukrin kokeiluja

Innostuin Sukrin-makeutusaineesta, sillä siinä on GI nolla, imeytyvät hiilarit nolla, kaloreita nolla jne ja sillä pitäisi pystyä leipoakkin ihan kuin sokerilla. Ja tärkein pointti, että sen pitäis olla mahdollisimman luonnollinen makeutus.

Tähän astisten kokeilujen myötä toteaisin, että sillä kannattaa ehkä korvata osa sokerista, mutta jos korvaa kaiken, niin olen saanut aikaiseksi rutikuivia leivonnaisia... :/
Tässä linkissä neuvotaan, että jos taikinasta yksi viidesosa on Sukrinia, niin kaikki ok. Jos tarvii enempi makeutusta, niin kannattaa laittaa vaikka hunajaa/vaahterasiirappia/agave-siirappia/sokeria/tms.
Siellä ei tarkemmin selitetä, että miksi. Ainakaan tuossa englanninkielisessä sivussa. En sitten tiedä olisko norjaksi tarkempi selvitys, kun en norjaa osaa... :P

Tänään sitten testasin vielä TomuSukrinia ja epäonnistuin karusti :D Koitin tehdä kakkusten päälle tomusokeri-kuorrutusta, mutta TomuSukrin käyttäytyikin ihan eri lailla, kuin tavallinen tomusokeri. Ensinnäkin koitin vatkata sitä tilkan sitruunamehua kera ja yhden munanvalkuaisen. Tuloksena kuivia kökkyröitä. Lisäilin sitten varovasti vettä niin kauan, että sain tasaisempaa massaa. Tai pikemminkin siitä tuli vaahtoa. Vetistä, hiekkamaista vaahtoa :/
Ei hyvä... Ei taida toimia tähän tarkoitukseen... Voi surku, kun ehdin jo innostua sokerittomasta pikeeristä. :P Pitänee testata seuraavaksi tuorejuustokuorrutukseen tms, mihin käytetään yleensä tomusokeria.
Tässä linkissä on kerrottu TomuSukrinista norjaksi. Pitänee yrittää suomennella, jotta vähän aukeais, miten tätä on tarkoitus käyttää :)

Muoks:
Hvis du vil bruke SukrinMelis til å lage vanlig melisglasur (med vann), kan det være lurt å blande 50/50 med vanlig melis for å få riktig konsistens.

Tämä tarkoittanee, että tomusokerikuorrutukseen kannattaa käyttää 50% TomuSukrinia ja 50% tavallista tomusokeria. ;))) Täytynee jatkaa testailuja... On sekin tietysti rutkasti parempi, että esim pikeeristä 50% on sokeritonta, kuin että on 100% sokeria. :)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Itse olen myös kokeillut sukrinia kaakaon ja muiden juomien makeuttamiseen. Tarvitsee laittaa enemmän kuin tavallista sokeria, ja juodessa kutittelee kurkunpäätä helposti laukaisten yskän refleksin. Muuten mielenkiintoista ainetta.

Akselina kirjoitti...

Mitenkä tuon maun kanssa? Kun lupaavat että maistuu ihan tavalliselta sokerilta. Niin mainostavat Steviaakin, mutta mulla ainakin sen jälkimamku alkaa tökkiä.

Lähetä kommentti