torstai 9. huhtikuuta 2009

Anoppilaan kakku...

Puolukkahyydykekakku


Ennen reissua anoppilaan teki mieli puolukkarahkaa... Tein sitä sitten sen verran reippaasti, että siitä sai pahimpaan hätään itelle ja loput kakuksi ;) Eli ihan vaan kermavaahtoa ja maitorahkaa sekä makeutusjauhetta ja puolukoita sekaisin. Oisinkohan laittanut 5 liivatetta sekaan, että hyytyy...
Pohja on tehty yhestä epäonnistuneesta kahvin makuisesti kuivakakusta. Tuli laitettua ihan törkeän paljon murukahvia siihen... Laimensin makua pähkinärouheella ja soijajauhoilla ja näin siitä tuli vielä sopivan tiivis pohjaa varten. Oli muuten tosi kostea kakku. Eli se sekoitus pohjalle, puolukkarahkamassa päälle ja jääkaappin hyytymään. Seuraavana päivänä sitten kakku pakettiin ja matkaan... Sitten kun perille päästiin, ripottelin pinnalle tummaa suklaarouhetta. Taikka lastuja, vai mitähän noi olis... :) Ja koristeeksi muutama marsipaani-sokerimassa kukkanen.

Oli muuten hyvää!


Ja tästä purkista on tuo tumma suklaarouhe. Nämä on siis oikeasti tarkoitettu ihan kaakaoksi, mutta mun mielestä oikein kivoja myös koristeena :)

5 kommenttia:

Justiina kirjoitti...

Näyttää ja kuulostaa oikein herkulliselta! Meillä vaan toi puolukka ei uppoa muille muuta kun mehuna :/ Aurinkoista pääsiäistä sinulle!

Jade kirjoitti...

Aivan ihanan kakun anoppisi sai :)
Täytyykin pitää silmät auki kaupassa, tuota suklaarouhetta pitää ostaa.

Yonna kirjoitti...

En kyllä lupaa, että kaupasta löytyy tuota kaakaopurkkia, kun itse sain sen tuliaisena Tukholmasta :P Mutta voihan sitä jossain erikoisliikkeessä ollakkin.

Jade kirjoitti...

Okei, vai että ruotsista saisi... Täytyykin sitten kummitytön mummia pyytää tuomaan ;)

Mira - Karamelli cakes kirjoitti...

Todella kaunis kakku. Herkullisen näköinen ja ihanan värinen :-)

Lähetä kommentti