keskiviikko 25. maaliskuuta 2009

Sinisiä keltasia kukkasia...

Ehdinpäs pitkästä aikaa askarrella... Esikoinen on kaameessa flunssassa kotona ja minä hoitamassa. Toipilas on nukkunut ihan ennätyspitkiä päiväunia ja siitä hyvästä minä oon kerenny tekeen vaikka mitä ;)

Ihan ekaksi tein keltaisia kukkasia. Ja sit tuhlasin punasta massaa, mitä jäi aiemmasta tulpaaniaskartelusta yli...


Halusin testata tomuvärejä ja onnistuin söheltämään tuota ruskeaa väriä vähän rumasti kukkien keskelle :P Sotkin väriä alkoholitippaan, niin sai maalattua... Kukkien lehdissä on sit ihan kuivana tomuväriä, mutta ei se oikein kuvissa näy...

Seuraavana päivänä teki mieli tehdä samanlaisia kukkia lisää... Yllätin itseni ja värjäsinkin massaa siniseksi ;) Innostuin sen verran paljon, että otin kuvat tekovaiheistakin. Joten tässä ihan ohjeen kera, miten nämä kukat tein. Tästä lähdetään...

Freesia-muotti ja joku sopivan kapea "tötterö" tarvitaan ainaskin... Itse käytin tuollaista muovista pursotinterää.

Sitten muotilla parillinen määrä kukkien osia.

Rullaillaan osasia vähän litteemmiksi. Pituus- ja leveyssuunnassa...

Aloittelin tekemällä lilja-kukkanaulalla foliosta "muotin"...

Sitten sen kukkanaulan päällä (se on tuossa kananmunakennossa kiinni) kaksi kerrosta kukan osia lomittain päällekkäin, painellaan vähän muotoonsa.


Hylätään tässä kohtaa kukkanaula ja siirretään kukka folioineen "tötterön" päälle. Tässä tapauksessa siis tuo pursotusterä. Painellaan kukka sen päällä sopivan kapean ja pitkän malliseksi niin, että terälehtien päät on silti kaartuneena ulospäin.


Tässä sitten kukkaset kuivumassa. Toisin kuin yleensä, niin nämä on kuivumassa "pää alaspäin" ;) Folio tekee kukkiin kivoja raitoja sisäpintaan.

Sitten jos haluaa, niin kukkiin voi lisätä nuo lehdet. En muista mikä niitten suomenkielinen nimi on, mutta englanniksi calyx :D Tähän päättyy näitten kukkien teko-ohje :)

Tein vielä näitä "calyxeja" muutaman ylimääräisen kuppimuotoon kuivattaen.

Tässä sitten toisenlaisen kukan tekoa. Tuo "veining" tikku on ihan ylihyvä <3

Sitten osaset päällekkäin lilja-kukkanaulan päällä.

Ja lopuksi vielä pallero keskustaan :)

Jämäpaloista sit piti taiteilla "tipuja nurmikolla" pääsiäiseks :P Näille ajattelin vielä maalata silmät ja nokat yms...

Tässä myöskin jämäpaloista uusien muottien testailua... Nämä on kyllä niin pieniä, että meni aika askarelteluksi, että sai muotista irti. Terävän veitsen kärjellä irrottelin varovasti, mutta tuli pisteltyä silti sillä veitsellä aika moneen kuvioon jälkiä... Noh, kyllä ne kakun päällä menee :)

Sitten piti vielä viimeistellä siniset kukat, kun ne oli sopivan kuivuneita.
Suttasin tummansinisellä tomuvärillä freesia-muotilla tehtyihin kukkiin väriä. Sen värin keskelle vielä tumman hopean värisellä tomuvärillä pieni säväys... Ja kukkien keskelle tursotin mustaa koristelugeeliä. Omenamuottikukkiin sivelin vaan hopeaista kimallejauhetta.






Niille ylimääräisille "calyxeille" oli heti käyttöä... Tumppasin noi ekana tehdyt kukkaset niitten päälle sokeritahnalla kiinni :)


Siinä kaikki! :)

4 kommenttia:

sofiella kirjoitti...

Wau, kuinka kauniita kukkia olet tehnyt!!! Varsinkin nuo viininpunaiset on ihania!! :)

Justiina kirjoitti...

Ihania kukkia olet näperrellyt ja kuinka paljon!! =) Nyt urakalla kakkuja vääntämään, kun koristeetkin on jo valmiina ;D

Yonna kirjoitti...

Sormet syyhyää kyllä kakuntekoon ja eilen koitinki kiireessä tekaista leivoksia, joista tulikin vaan sitten hirveä sotku :D Mistähän sais lisää aikaa vuorokauteen, ni ehtis ihan paneutua siihen, mitä tekee... ;)

Ebe kirjoitti...

Voi että, ihania kukkia ja samaa mieltä kuin Sofiella, nuo viininpunaiset ovat minunkin mieleeni. Upeita ovat!

Lähetä kommentti