tiistai 3. helmikuuta 2009

Snickers-kakku

Tässä pääsin kokeilemaan Lidlin ihanaa silikoni-perhosvuokaa :) Vuoka toimitti asiansa erittäin hyvin. Olin siihen kovin tyytyväinen :)
Kakun alkuperäinen ohje löytyy täältä. Tämä on täysin sokeriton (jos ei käytä vaniljasokeria) ja viljaton kakku. Eli tässä olisi...

Snickers-kakku:


300g maapähkinävoita (lidlistä esim löytyy sokeritonta)
1 dl kermaa
1dl makeutusainetta (Canderel, tai muuta kuumennusta kestävää)
100-150g mantelirouhetta/hasselpähkinärouhetta
1 tl vaniljasokeria (tai esanssi)

päälle:
100-150g tummaa suklaata (70%)

Keitä puolet maapähkinävoista kerman ja makeutusaineen kanssa, hämmentele kunnes sekoittuvat hyvin. Sekoita kulhossa pähkinät ja vaniljasokeri ja loput maapähkinävoista.
Yhdistä soseet keskenään sekoittamalla ja levitä laakeaan astiaan.

Sulata tumma suklaa ja levitä päälle. Laita jääkaappiin jäähtymään ja odota kunnes on kovettunut.



Sulattelin ehkä liian paksun kerroksen suklaata tuonne pohjalle, kun oli vähän hankala leikata...
Mutta kakku oli erittäin makoisa ja varmaan tulee tehtyä uudestaankin! Tämän kanssa kannattaa tarjota jotain kevyttä, on sen verran tuhtia tavaraa :) Erittäin hyvin sopii kahvin kanssa nautittavaksi.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti