Mun yksi suurimmista aarteista on tämä kirja: Rachel Allen bake. Olen tapittanut telkkarista vastaavan sarjan joka jakson ja kaikki on myöskin nauhalla. Rachel on ihana <3<3<3 :)
Eka, mitä tohdin lähteä kokeilemaan itse tästä kirjasta oli Dutch Apple Cake
Ohje:
2 munaa
175g hienoa sokeria, plus 15g pinnalle
1/2 rkl vaniljauutetta
voita
75ml maitoa
125g vehnäjauhoja
1/2 rkl kanelia
2 1/4 rkl leivinjauhetta
2 pientä omppua
75ml kuohukermaa
20x20cm neliövuoka
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Vuoraa vuoka leivinpaperilla. Vatkaa munat, sokeri ja vaniljauute hyväksi vaahdoksi (n. 5min). Sulata voi maidon kanssa kattilassa ja kaada sitten munien sekaan samalla koko ajan vatkaten. Siivilöi joukkoon jauho, kaneli ja leivinjauhe ja kääntele huolella taikinaan niin että sekaan ei jää yhtään jauhoklimppiä. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Kuori ja viipaloi omenat ja järjestele viipaleet vuokaan taikinan päälle. Omenasiivut vajoavat taikinaan ja näin on tarkoituskin! Ripottele pinnalle loppu sokeri ja paista uunissa n. 10min. Pienennä lämpöä 180 asteeseen ja jatka paistamista n. 20-25min, kunnes paistos on hyvin noussut ja kullanruskea.
Anna jäähtyä vuoassa, leikkaa neliöiksi ja tarjoile lämpimänä. Erityisen hyvää jäätelön kera!
Ja sitten minun versioni:
Korvaa sokeri hedelmäsokerilla tai haluamallasi makeutuksella. Hedelmäsokeria annostellaan aina hieman vähemmän, kuin tavallista sokeria.
Vaniljauutteen sijaan käytin vaniljajauhetta (saa esim Ruohonjuuresta) noin maustemitallinen.
Tavallisten vehnäjauhojen sijaan käytin 100% täysjyvävehnäjauhoja ja soijajauhoja 50/50.
Huomasin tässä kohtaa, että soijajauhoja ei voi korvata yks yhteen painon mukaan, sillä soijajauho on huomattavasti kevyempää, kuin vehnäjauho, joten muunna määrä desilitroiksi grammojen sijaan...
Tän mokan myötä omenat ei uponneet taikinaan, vaan jäivät pinnalle. Mutta eipä tuo haitannut mitään ;) Ens kerralla sit paremmalla onnella... Unohdin myös ripotella sokeria pinnalle.
Hyvää oli silti ja voin suositella lämpimästi! :)
Arkisto
- toukokuuta (2)
- heinäkuuta (3)
- huhtikuuta (1)
- maaliskuuta (9)
- helmikuuta (8)
- tammikuuta (3)
- marraskuuta (1)
- syyskuuta (3)
- elokuuta (2)
- kesäkuuta (4)
- toukokuuta (6)
- huhtikuuta (9)
- maaliskuuta (10)
- helmikuuta (12)
- tammikuuta (6)
Luokat:
- Hyydykekakut (3)
- Juhlatarjoilu (1)
- Juomat (1)
- Jälkiruoat (2)
- Jäätelö (2)
- Kakkupohjat (1)
- Karkit (1)
- Keksit (1)
- Koristeet (15)
- Kuivakakut (6)
- Kukkasia (1)
- Leivät (3)
- Makeat leivonnaiset (10)
- Makeat piirakat (3)
- Makeutus (2)
- Muffinssit (4)
- Pienet suolaiset (2)
- Pizzat (1)
- Pääsiäinen (4)
- Raakakokkaus (1)
- Salaatit (1)
- Suolaiset leivonnaiset (2)
- Synttärit (2)
- Tarvikkeet (6)
- Täytekakut (17)
- Vappu (2)
- Yleistä (7)
- Ystävänpäivä (1)
(C) Copyright by Laitamäkeläiset
Wordpress Theme by QualityWP | Conveted to Blogger Template by ThemeLib.com
Wordpress Theme by QualityWP | Conveted to Blogger Template by ThemeLib.com
Subscribe
Powered By
Blogger Template From:
Free Blogger Skins
torstai 18. maaliskuuta 2010
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Hae tästä blogista
Laitamäkeläiset
Laitamäkeläiset Jonna ja lapset leipoo ja kokkailee pääasiassa vähähiilihydraattista ja alhaisen GI:n ruokia.
Perheeseen kuuluu äiti (-77), poika (-09) ja tytär (-07).
Meillä ei käytetä mitään kevyt-tuotteita eikä rasvattomia tuotteita. Sen sijaan ihan oikeaa voita ja oikeaa kermaa, luomumaitoa jne.
Jääkaapista löytyy aina paljon kasviksia, maitotuotteita ja jonkun verran lihaa. Välttelemme käyttämästä sokeria ja myöskin perunaa. Ja riisi/makarooni/yms on myöskin harvinaisempi näky meidän ruokapöydässä, mutta jos sitä on, niin se on täysjyvää/tummaa. Pyrimme myös välttämään E-koodeja kaikissa tuotteissa.
Aitous, lähi ja luomu on avainsanat!
Lisää tietoa vähähiilihydraattisesta ruokavaliosta: www.karppaus.info.
Jos haluat, voit lähettää sähköpostia osoitteella: yonna@olen.to
Perheeseen kuuluu äiti (-77), poika (-09) ja tytär (-07).
Meillä ei käytetä mitään kevyt-tuotteita eikä rasvattomia tuotteita. Sen sijaan ihan oikeaa voita ja oikeaa kermaa, luomumaitoa jne.
Jääkaapista löytyy aina paljon kasviksia, maitotuotteita ja jonkun verran lihaa. Välttelemme käyttämästä sokeria ja myöskin perunaa. Ja riisi/makarooni/yms on myöskin harvinaisempi näky meidän ruokapöydässä, mutta jos sitä on, niin se on täysjyvää/tummaa. Pyrimme myös välttämään E-koodeja kaikissa tuotteissa.
Aitous, lähi ja luomu on avainsanat!
Lisää tietoa vähähiilihydraattisesta ruokavaliosta: www.karppaus.info.
Jos haluat, voit lähettää sähköpostia osoitteella: yonna@olen.to
1 kommenttia:
Varrrrmasti hurjan hyvää :p Omenapiirakat on aina olleet mun voittamattomia suosikkeja, varsinkin vaniljakastikkeen kanssa, nammmm!
Lähetä kommentti