torstai 18. maaliskuuta 2010

Omppukakku Rachel Allenin kirjasta

Mun yksi suurimmista aarteista on tämä kirja: Rachel Allen bake. Olen tapittanut telkkarista vastaavan sarjan joka jakson ja kaikki on myöskin nauhalla. Rachel on ihana <3<3<3 :)



Eka, mitä tohdin lähteä kokeilemaan itse tästä kirjasta oli Dutch Apple Cake

Ohje:
2 munaa
175g hienoa sokeria, plus 15g pinnalle
1/2 rkl vaniljauutetta
voita
75ml maitoa
125g vehnäjauhoja
1/2 rkl kanelia
2 1/4 rkl leivinjauhetta
2 pientä omppua
75ml kuohukermaa

20x20cm neliövuoka

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Vuoraa vuoka leivinpaperilla. Vatkaa munat, sokeri ja vaniljauute hyväksi vaahdoksi (n. 5min). Sulata voi maidon kanssa kattilassa ja kaada sitten munien sekaan samalla koko ajan vatkaten. Siivilöi joukkoon jauho, kaneli ja leivinjauhe ja kääntele huolella taikinaan niin että sekaan ei jää yhtään jauhoklimppiä. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Kuori ja viipaloi omenat ja järjestele viipaleet vuokaan taikinan päälle. Omenasiivut vajoavat taikinaan ja näin on tarkoituskin! Ripottele pinnalle loppu sokeri ja paista uunissa n. 10min. Pienennä lämpöä 180 asteeseen ja jatka paistamista n. 20-25min, kunnes paistos on hyvin noussut ja kullanruskea.
Anna jäähtyä vuoassa, leikkaa neliöiksi ja tarjoile lämpimänä. Erityisen hyvää jäätelön kera!

Ja sitten minun versioni:

Korvaa sokeri hedelmäsokerilla tai haluamallasi makeutuksella. Hedelmäsokeria annostellaan aina hieman vähemmän, kuin tavallista sokeria.
Vaniljauutteen sijaan käytin vaniljajauhetta (saa esim Ruohonjuuresta) noin maustemitallinen.
Tavallisten vehnäjauhojen sijaan käytin 100% täysjyvävehnäjauhoja ja soijajauhoja 50/50.
Huomasin tässä kohtaa, että soijajauhoja ei voi korvata yks yhteen painon mukaan, sillä soijajauho on huomattavasti kevyempää, kuin vehnäjauho, joten muunna määrä desilitroiksi grammojen sijaan...
Tän mokan myötä omenat ei uponneet taikinaan, vaan jäivät pinnalle. Mutta eipä tuo haitannut mitään ;) Ens kerralla sit paremmalla onnella... Unohdin myös ripotella sokeria pinnalle.
Hyvää oli silti ja voin suositella lämpimästi! :)


1 kommenttia:

Kanelitytön kakkuparatiisi kirjoitti...

Varrrrmasti hurjan hyvää :p Omenapiirakat on aina olleet mun voittamattomia suosikkeja, varsinkin vaniljakastikkeen kanssa, nammmm!

Lähetä kommentti