sunnuntai 14. maaliskuuta 2010

Makeutuksista

Tuossa viime vuoden puolella lehteä lukiessani tajusin, että olen käyttänyt noita makeutusaineita ihan surutta miettimättä sen kummemmin onko ne kuinka terveellisiä ja onko niistä mahdollisesti jotain haittaa, kun käyttää pitemmän aikaa... Ainakaan en ole tehnyt lapsille tarjottavia leipomuksia makeutusaineesta, mutta muuten kaiken kyllä. Lehtiartikkelissa suositeltiin käyttämään luonnollisia makeutuksia, kuten hunajaa, vaahterasiirappia, agave-siirappia, hedelmäsokeria ja ihan vaan hedelmiä jne. Innostuin tästä ihan hirmuisesti ja sen jälkeen olenkin jättänyt aspartaamin kaappiin ja käyttänyt vaan hedelmäsokeria leipomuksissa ja testaillut eri paikkoihin tuota agava-siirappia. Jos leipoo hedelmäsokerilla, pitää muistaa, että se palaa helposti, joten pienennä aina uunin lämpötilaa 25 asteella! Hedelmäsokeri myöskin tekee leipomuksista paljon ruskeamman värisiä. Samaan syssyyn kyllästyin vähän soijajauhoihin ja olenkin käyttänyt leipomuksissa paljon 100% täysjyvävehnäjauhoja. Olen ollut kyllä tyytyväinen tähän täysjyvävehnäjauho + hedelmäsokeri yhdistelmään. Osan jauhoista korvaan edelleen soijauhoilla. Lähinnä sen vuoksi, että se alentaa kokonaishiilareita aika lailla ja soijajauhot on ihan ihanan silkkisen pehmeitä...

Näissä luonnon makeutuksissa on huomattavasti alhaisempi GI kuin tavallisessa sokerissa ja sen myötä paljon suositeltavampia käyttää :)

Sitten linkkejä.
Tietoa Agavesta
Tietoa vaahterasiirapista

Ihan vastikään on Suomeen rantautunut vielä yksi uusi vaihtoehto: Sukrin
Olen vasta aloittanut varovaiset kokeilut, joten en osaa vielä enempää kertoa, mutta hyvältä vaikuttaa ja tälle tuotteelle on myös tomusokeri!!! Jee!!! :D Täysin sokeriton, kaloriton, GI nolla, jne... TomuSukrinia aion tilata seuraavaksi, mutta ensin testaan Sukrinin.
Sukrinin makeutusaine on Erytritoli. Haluan vielä lukea tästä enemmän ennenkuin alan vannomaan Sukrinin nimeen :)

Kommentteja?!?!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti