Tuossa viime vuoden puolella lehteä lukiessani tajusin, että olen käyttänyt noita makeutusaineita ihan surutta miettimättä sen kummemmin onko ne kuinka terveellisiä ja onko niistä mahdollisesti jotain haittaa, kun käyttää pitemmän aikaa... Ainakaan en ole tehnyt lapsille tarjottavia leipomuksia makeutusaineesta, mutta muuten kaiken kyllä. Lehtiartikkelissa suositeltiin käyttämään luonnollisia makeutuksia, kuten hunajaa, vaahterasiirappia, agave-siirappia, hedelmäsokeria ja ihan vaan hedelmiä jne. Innostuin tästä ihan hirmuisesti ja sen jälkeen olenkin jättänyt aspartaamin kaappiin ja käyttänyt vaan hedelmäsokeria leipomuksissa ja testaillut eri paikkoihin tuota agava-siirappia. Jos leipoo hedelmäsokerilla, pitää muistaa, että se palaa helposti, joten pienennä aina uunin lämpötilaa 25 asteella! Hedelmäsokeri myöskin tekee leipomuksista paljon ruskeamman värisiä. Samaan syssyyn kyllästyin vähän soijajauhoihin ja olenkin käyttänyt leipomuksissa paljon 100% täysjyvävehnäjauhoja. Olen ollut kyllä tyytyväinen tähän täysjyvävehnäjauho + hedelmäsokeri yhdistelmään. Osan jauhoista korvaan edelleen soijauhoilla. Lähinnä sen vuoksi, että se alentaa kokonaishiilareita aika lailla ja soijajauhot on ihan ihanan silkkisen pehmeitä...
Näissä luonnon makeutuksissa on huomattavasti alhaisempi GI kuin tavallisessa sokerissa ja sen myötä paljon suositeltavampia käyttää :)
Sitten linkkejä.
Tietoa Agavesta
Tietoa vaahterasiirapista
Ihan vastikään on Suomeen rantautunut vielä yksi uusi vaihtoehto: Sukrin
Olen vasta aloittanut varovaiset kokeilut, joten en osaa vielä enempää kertoa, mutta hyvältä vaikuttaa ja tälle tuotteelle on myös tomusokeri!!! Jee!!! :D Täysin sokeriton, kaloriton, GI nolla, jne... TomuSukrinia aion tilata seuraavaksi, mutta ensin testaan Sukrinin.
Sukrinin makeutusaine on Erytritoli. Haluan vielä lukea tästä enemmän ennenkuin alan vannomaan Sukrinin nimeen :)
Kommentteja?!?!
Arkisto
- toukokuuta (2)
- heinäkuuta (3)
- huhtikuuta (1)
- maaliskuuta (9)
- helmikuuta (8)
- tammikuuta (3)
- marraskuuta (1)
- syyskuuta (3)
- elokuuta (2)
- kesäkuuta (4)
- toukokuuta (6)
- huhtikuuta (9)
- maaliskuuta (10)
- helmikuuta (12)
- tammikuuta (6)
Luokat:
- Hyydykekakut (3)
- Juhlatarjoilu (1)
- Juomat (1)
- Jälkiruoat (2)
- Jäätelö (2)
- Kakkupohjat (1)
- Karkit (1)
- Keksit (1)
- Koristeet (15)
- Kuivakakut (6)
- Kukkasia (1)
- Leivät (3)
- Makeat leivonnaiset (10)
- Makeat piirakat (3)
- Makeutus (2)
- Muffinssit (4)
- Pienet suolaiset (2)
- Pizzat (1)
- Pääsiäinen (4)
- Raakakokkaus (1)
- Salaatit (1)
- Suolaiset leivonnaiset (2)
- Synttärit (2)
- Tarvikkeet (6)
- Täytekakut (17)
- Vappu (2)
- Yleistä (7)
- Ystävänpäivä (1)
(C) Copyright by Laitamäkeläiset
Wordpress Theme by QualityWP | Conveted to Blogger Template by ThemeLib.com
Wordpress Theme by QualityWP | Conveted to Blogger Template by ThemeLib.com
Subscribe
Powered By
Blogger Template From:
Free Blogger Skins
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Hae tästä blogista
Laitamäkeläiset
Laitamäkeläiset Jonna ja lapset leipoo ja kokkailee pääasiassa vähähiilihydraattista ja alhaisen GI:n ruokia.
Perheeseen kuuluu äiti (-77), poika (-09) ja tytär (-07).
Meillä ei käytetä mitään kevyt-tuotteita eikä rasvattomia tuotteita. Sen sijaan ihan oikeaa voita ja oikeaa kermaa, luomumaitoa jne.
Jääkaapista löytyy aina paljon kasviksia, maitotuotteita ja jonkun verran lihaa. Välttelemme käyttämästä sokeria ja myöskin perunaa. Ja riisi/makarooni/yms on myöskin harvinaisempi näky meidän ruokapöydässä, mutta jos sitä on, niin se on täysjyvää/tummaa. Pyrimme myös välttämään E-koodeja kaikissa tuotteissa.
Aitous, lähi ja luomu on avainsanat!
Lisää tietoa vähähiilihydraattisesta ruokavaliosta: www.karppaus.info.
Jos haluat, voit lähettää sähköpostia osoitteella: yonna@olen.to
Perheeseen kuuluu äiti (-77), poika (-09) ja tytär (-07).
Meillä ei käytetä mitään kevyt-tuotteita eikä rasvattomia tuotteita. Sen sijaan ihan oikeaa voita ja oikeaa kermaa, luomumaitoa jne.
Jääkaapista löytyy aina paljon kasviksia, maitotuotteita ja jonkun verran lihaa. Välttelemme käyttämästä sokeria ja myöskin perunaa. Ja riisi/makarooni/yms on myöskin harvinaisempi näky meidän ruokapöydässä, mutta jos sitä on, niin se on täysjyvää/tummaa. Pyrimme myös välttämään E-koodeja kaikissa tuotteissa.
Aitous, lähi ja luomu on avainsanat!
Lisää tietoa vähähiilihydraattisesta ruokavaliosta: www.karppaus.info.
Jos haluat, voit lähettää sähköpostia osoitteella: yonna@olen.to
0 kommenttia:
Lähetä kommentti