Ohje kirjasta Maistuvat muffinit: Susanna Tee
Tässä ohje:
225g jauhoja (käytin täysjyvävehnäjauhoja + soijajauhoja)
2 tl leivinjauhetta
55g pehmeää voita
225g ruokokidesokeria (käytin hedelmäsokeria, määrä hieman pienempi)
115g maapähkinävoita (sokeroimatonta tietty!!!)
2 munaa
3/4tl vaniljauutetta (käytin ripauksen vaniljajauhetta)
1 dl maitoa
kuorrute:
150g maapähkinävoita
55g tuorejuustoa (korvasin tämän ja voin kookoskermavaahdolla)
25g pehmeää voita
225g tomusokeria (käytin huomattavasti vähemmän...)
Lämmitä uuni 180 asteeseen (25 astetta vähemmän, jos käytät hedelmäsokeria!). Siivilöi jauhot ja leivinjauhe. Pane voi, sokeri ja maapähkinävoi suureen kulhoon ja sekoita huolellisesti vatkaamalla 1-2 minuuttia. Vatkaa munat yksitellen taikinaan ja lisää sitten vanilja. Kääntele jauhosekoitus suurella lusikalla taikinan joukkoon ja lisää lopuksi maito. Lusikoi taikina 14 muffinivuokaan ja paista noin 25 minuuttia tai kunnes ovat kullanruskeita ja kiinteän tuntuisia. Anna jäähtyä 10min ja siirrä sitten ritilälle jäähtymään. valmista kuorrute vatkaamalla määpähkinävoi, tuorejuusto ja voi tasaiseksi. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja vatkaa tasaiseksi. (Itse vatkasin ensin kookoskerman vaahdoksi ja lisäsin sitten sekaan maapähkinävoin ja hieman tomusokeria. Kookoskerma vatkautuu hyvin vain erittäin kylmänä!!!).
Kun muffinit ovat jäähtyneet, levitä kuorrutus niiden päälle veitsellä. Itse pursottelin ja lisäsin päälle marsipaanilumihiutaleen.
Arkisto
- toukokuuta (2)
- heinäkuuta (3)
- huhtikuuta (1)
- maaliskuuta (9)
- helmikuuta (8)
- tammikuuta (3)
- marraskuuta (1)
- syyskuuta (3)
- elokuuta (2)
- kesäkuuta (4)
- toukokuuta (6)
- huhtikuuta (9)
- maaliskuuta (10)
- helmikuuta (12)
- tammikuuta (6)
Luokat:
- Hyydykekakut (3)
- Juhlatarjoilu (1)
- Juomat (1)
- Jälkiruoat (2)
- Jäätelö (2)
- Kakkupohjat (1)
- Karkit (1)
- Keksit (1)
- Koristeet (15)
- Kuivakakut (6)
- Kukkasia (1)
- Leivät (3)
- Makeat leivonnaiset (10)
- Makeat piirakat (3)
- Makeutus (2)
- Muffinssit (4)
- Pienet suolaiset (2)
- Pizzat (1)
- Pääsiäinen (4)
- Raakakokkaus (1)
- Salaatit (1)
- Suolaiset leivonnaiset (2)
- Synttärit (2)
- Tarvikkeet (6)
- Täytekakut (17)
- Vappu (2)
- Yleistä (7)
- Ystävänpäivä (1)
(C) Copyright by Laitamäkeläiset
Wordpress Theme by QualityWP | Conveted to Blogger Template by ThemeLib.com
Wordpress Theme by QualityWP | Conveted to Blogger Template by ThemeLib.com
Subscribe
Powered By
Blogger Template From:
Free Blogger Skins
tiistai 30. maaliskuuta 2010
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Hae tästä blogista
Laitamäkeläiset
Laitamäkeläiset Jonna ja lapset leipoo ja kokkailee pääasiassa vähähiilihydraattista ja alhaisen GI:n ruokia.
Perheeseen kuuluu äiti (-77), poika (-09) ja tytär (-07).
Meillä ei käytetä mitään kevyt-tuotteita eikä rasvattomia tuotteita. Sen sijaan ihan oikeaa voita ja oikeaa kermaa, luomumaitoa jne.
Jääkaapista löytyy aina paljon kasviksia, maitotuotteita ja jonkun verran lihaa. Välttelemme käyttämästä sokeria ja myöskin perunaa. Ja riisi/makarooni/yms on myöskin harvinaisempi näky meidän ruokapöydässä, mutta jos sitä on, niin se on täysjyvää/tummaa. Pyrimme myös välttämään E-koodeja kaikissa tuotteissa.
Aitous, lähi ja luomu on avainsanat!
Lisää tietoa vähähiilihydraattisesta ruokavaliosta: www.karppaus.info.
Jos haluat, voit lähettää sähköpostia osoitteella: yonna@olen.to
Perheeseen kuuluu äiti (-77), poika (-09) ja tytär (-07).
Meillä ei käytetä mitään kevyt-tuotteita eikä rasvattomia tuotteita. Sen sijaan ihan oikeaa voita ja oikeaa kermaa, luomumaitoa jne.
Jääkaapista löytyy aina paljon kasviksia, maitotuotteita ja jonkun verran lihaa. Välttelemme käyttämästä sokeria ja myöskin perunaa. Ja riisi/makarooni/yms on myöskin harvinaisempi näky meidän ruokapöydässä, mutta jos sitä on, niin se on täysjyvää/tummaa. Pyrimme myös välttämään E-koodeja kaikissa tuotteissa.
Aitous, lähi ja luomu on avainsanat!
Lisää tietoa vähähiilihydraattisesta ruokavaliosta: www.karppaus.info.
Jos haluat, voit lähettää sähköpostia osoitteella: yonna@olen.to
0 kommenttia:
Lähetä kommentti