tiistai 30. maaliskuuta 2010

Maapähkinämuffinit

Ohje kirjasta Maistuvat muffinit: Susanna Tee




Tässä ohje:

225g jauhoja (käytin täysjyvävehnäjauhoja + soijajauhoja)
2 tl leivinjauhetta
55g pehmeää voita
225g ruokokidesokeria (käytin hedelmäsokeria, määrä hieman pienempi)
115g maapähkinävoita (sokeroimatonta tietty!!!)
2 munaa
3/4tl vaniljauutetta (käytin ripauksen vaniljajauhetta)
1 dl maitoa

kuorrute:
150g maapähkinävoita
55g tuorejuustoa (korvasin tämän ja voin kookoskermavaahdolla)
25g pehmeää voita
225g tomusokeria (käytin huomattavasti vähemmän...)

Lämmitä uuni 180 asteeseen (25 astetta vähemmän, jos käytät hedelmäsokeria!). Siivilöi jauhot ja leivinjauhe. Pane voi, sokeri ja maapähkinävoi suureen kulhoon ja sekoita huolellisesti vatkaamalla 1-2 minuuttia. Vatkaa munat yksitellen taikinaan ja lisää sitten vanilja. Kääntele jauhosekoitus suurella lusikalla taikinan joukkoon ja lisää lopuksi maito. Lusikoi taikina 14 muffinivuokaan ja paista noin 25 minuuttia tai kunnes ovat kullanruskeita ja kiinteän tuntuisia. Anna jäähtyä 10min ja siirrä sitten ritilälle jäähtymään. valmista kuorrute vatkaamalla määpähkinävoi, tuorejuusto ja voi tasaiseksi. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja vatkaa tasaiseksi. (Itse vatkasin ensin kookoskerman vaahdoksi ja lisäsin sitten sekaan maapähkinävoin ja hieman tomusokeria. Kookoskerma vatkautuu hyvin vain erittäin kylmänä!!!).
Kun muffinit ovat jäähtyneet, levitä kuorrutus niiden päälle veitsellä. Itse pursottelin ja lisäsin päälle marsipaanilumihiutaleen.












0 kommenttia:

Lähetä kommentti